Lill-Zlatan och morbror raring - Pija Lindenbaum

För ett citera boken baksida: Lill-Zlatan älskar sin morbror raring. De fikar, går och simmar och gör roliga saker. Men en dag sitter Steve i morbrors kök. Lill-Zlatan tycker att han ska åka hem. Men Steve flyttar inte på sig i första taget. Lill-Zlatan är svartsjuk!

Innan Pija gav ut den här boken efterlyste jag böcker som kunde få barn att förstå att homosexualitet (ett ämne bland så många andra) borde vara minst lika acceptabelt som hetrosexualitet. Alla dessa situationer som barn kanske inte riktigt förstår är viktiga att belysa och normalisera precis som exempelvis korv och makaroner, tumvantar och ja, mamma och pappa.

Lill-Zlatan är otroligt charmig och varför ska hon dela morbror raring med Steve för, han kan ju åka tillbaka till det där Trelleborg som han kom ifrånoch han är tror att han är så häftig men kommer inte tordas hoppa från tian fast han gör det ändå och oj, han är ju nästan världsmästare på fotboll så kanske kan man gilla honom ändå trots att man har haft socker på hans skor och doppat hela toarullen i vatten så han inte kan torka sig med något.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0